Over ons

 GESCHIEDENIS EUROLINES BELGIË

Eurolines ontstond in 1985 als tegengewicht van Europabus, dat in 1965 werd opgericht door de Europese spoorwegmaatschappijen. Officieel om de ontwikkeling van het vervoer op de weg te propageren, maar in praktijk om het vervoer langs de weg onder controle te houden en om de ontwikkeling af te remmen.

big_15.jpg

De bedoeling van de oprichting van Eurolines was de ontwikkeling van internationale lijnen te stimuleren en een netwerk van regelmatige internationale buslijndiensten te creëren.

De oprichting werd gesticht door verschillende autocarondernemingen en op dat ogenblik is de 'Europese Grey Hound' uitgegroeid tot 29 partners in 25 Europese landen.

Het internationaal wegvervoer is voornamelijk ontstaan op Spanje en Portugal. Voor de eenvoudige reden dat daar een zeer slecht ontwikkeld spoorwegnet was door geografische omstandigheden en anderzijds was er de emigratie vanuit Spanje en Portugal naar verschillende Europese landen waaronder ook België. Daarop ontstonden historisch etnische of gastarbeiderslijnen en dat heeft zich stilaan ontwikkeld naar de niche van een goedkoop product, met een redelijke reisduur en een goed comfort.

Heden is Eurolines België een dochteronderneming van Transdev, waar ook o.a. Eurolines Frankrijk en Eurolines Nederland toebehoren.

Eurolines is ondertussen uitgegroeid tot 29 partners in 25 landen. De merknaam Eurolines groeperen 29 onafhankelijke busbedrijven die samen opperen voor de grootste geregelde autobusdienst in het netwerk. Dit netwerk verbindt meer dan 600 bestemmingen over heel het continent, met inbegrip van Marokko.

Organisatie structuur

De Eurolines Organisatie is het overkoepelende orgaan van alle zelfstandige Eurolines partners. Er zijn 29 leden, verspreid over 25 landen. Gezamenlijk vervoeren wij zo’n 3,5 miljoen passagiers per jaar.

Eurolines Organisatie heeft een Secretariaat in Brussel. Het Secretariaat heeft een coördinerende taak tussen de leden en is tevens het aanspreekpunt voor externe contacten.

Besluiten worden genomen door de Algemene Vergadering. Alle directeuren van de 29 partners hebben hierin zitting. Daarnaast is er een Dagelijks Bestuur dat bestaat uit de directeuren van 9 landen. Zij leiden de uitvoering van de besluiten in goede banen.

Alle Eurolines partners kunt u vinden op www.eurolines.com. - See more at: http://test.dev.eurolines.nl/over-ons/#sthash.G68KPgKa.dpuf
Alle Eurolines partners kunt u vinden op www.eurolines.com. - See more at: http://test.dev.eurolines.nl/over-ons/#sthash.G68KPgKa.dpuf